Κουζίνα

Τρεις τρόποι για να ζήσετε το κρασί της Χιλής στο Σαντιάγο

Καθώς οδηγούσαμε στην πόλη του Σαντιάγο από το αεροδρόμιο το στόμα μου ήταν agape. Ο Σαντιάγκο δεν ήταν καθόλου αυτό που περίμενα. Περίμενα το Μπουένος Άιρες ή τη Λίμα, αλλά αυτό που είδα μπροστά μου ήταν μια σύγχρονη, καθαρή πόλη που περιβάλλεται από κοντινές βουνοκορφές. Τα βουνά των Άνδεων ήταν τόσο κοντά γύρω από την αστική περίμετρο, φαινόταν σαν να αγκάλιαζαν την πόλη.

Το πρώτο πράγμα που βγήκε από το στόμα μου ήταν, “Dang, Σαντιάγκο βάζει Ντένβερ στην ντροπή.”

Είχαμε μόλις τελειώσει πολυτελή χρόνο μας στην έρημο Atacama της Χιλής γεμάτη με υπαίθριες περιπέτειες. Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσετε πιο λεπτά πράγματα στη Χιλή – όπως το κρασί! Πολλές από τις καλύτερες οινοπαραγωγικές κοιλάδες και αμπελώνες της χώρας βρίσκονται σε ακτίνα 100 μιλίων από την πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, με μερικά να βρίσκονται σε απόσταση μόλις μιας εκπληκτικά μικρής διαδρομής με ταξί.

Σαντιάγκο Κοιλάδα κρασιού
Santiago περιβάλλεται από 6 κοιλάδες παραγωγής κρασιού και είχαμε μόνο 3 ημέρες για να δούμε και να δοκιμάσετε ό, τι μπορούσαμε. Χρειαζόμασταν ένα σχέδιο. Επιστράτευσε τη βοήθεια του Say Hueque Tours για να μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε το χρόνο γευσιγνωσίας κρασιού μας, καθώς και να δούμε κάποια ουσιαστική κουλτούρα και χώρους. Ειδικεύονται στη Χιλή και την Αργεντινή ταξίδια και ήταν σε θέση να μας παρέχει μια ωραία ποικιλία από εμπειρίες κρασιού για να διαλέξετε, μεταφορά από και προς, καθώς και δραστηριότητες που μας βοήθησαν να εισαχθούν στον πολιτισμό. Συναντηθήκαμε με τους ταξιδιωτικούς «συμβούλους» τους και ήμασταν σε θέση να συγκεντρώσουμε μερικές μεγάλες επισκέψεις οινοποιείου μαζί με άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου στο Σαντιάγο! Τα σχέδια γευσιγνωσίας κρασιού μας περιελάμβαναν έναν τόνο ποικιλομορφίας σε τοποθεσίες, είδη κρασιού και τρόπους για να γνωρίσετε το οινοποιείο.

Κατά τη διάρκεια 3 γρήγορων ημερών, μπορέσαμε να βιώσουμε 3 πολύ διαφορετικές περιηγήσεις κρασιού και γευσιγνωσίες του Σαντιάγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *